Čo by sme mali urobiť, aby sme udržali veľké akrylové akvárium?

- 2022-08-10-

Je absolútne jasné, že chceme vytvoriť dobré prostredie pre ryby a predĺžiť životnosť akrylového akvária, potom, čo by sme mali urobiť, aby sme udržali veľké akrylové akváriá? Tu je niekoľko krokov, ktoré musíte dodržiavať:


1Denná údržba akvária

Dávajte pozor na hladinu vody v reálnom čase, včas vstreknite novú vodu, vymeňte vodu dračím rybám a vymeňte jednu pätinu až štvrtinu vody v plexi akvári; Skontrolujte teplotu vody v akrylovej nádrži. Je lepšie udržiavať teplotu medzi 28 a 29 stupňami; Skontrolujte, či zariadenie v akváriu funguje normálne; Skontrolujte stav dračích rýb; Venujte pozornosť dennému príjmu potravy a pravidelnému času; Vyčistite nečistoty a odpad v nádrži na ryby a vymeňte čistiacu vatu filtra.


2Údržba každé dva týždne alebo jeden mesiac

Skontrolujte, či sa hodnota PH kvality vody udržiava v rozsahu slabej zásaditosti; V závislosti od čistoty akrylového akvária vhodne vymeňte aktívne uhlie vo filtračnom systéme.


3Údržba akrylových akvárií každých šesť mesiacov

Je potrebné skontrolovať, či filtračný materiál akrylátu akvária starne a či je vymenený; Vymeňte plastovú hadicu použitú v akváriu.

1. Na udržanie veľkého akvária je najdôležitejšie identifikovať kľúčové prvky, ktoré mu chýbajú, a zistiť, či je pomer každého prvku vhodný. Ak v ňom chýba menej prvkov, podiel každého prvku sa priblíži prírodným podmienkam a práce na údržbe budú menšie. V opačnom prípade bude potrebná väčšia údržba.

2. Ak je "nahá nádrž" na kultúru rýb nastavená len s ponoreným biochemickým filtrom, nádrž bude vyzerať veľmi plná. Vo všeobecnosti hustota kŕmených rýb často dosiahne hornú hranicu, ktorú filter akvária znesie. V tomto prípade bude pomer baktérií a rýb nevyvážený. Ak sa má tento druh akvária udržiavať, okrem každodenného kŕmenia rýb je potrebné pravidelne odsávať zvyškovú návnadu a výkaly na dne akvária a často meniť vodu, aby sa lepšie zriedila. škodlivé odpady v akváriu. Keď je teplota vody vysoká, na čerpanie vzduchu je potrebné použiť vzduchové čerpadlo, ktoré musí robiť konkrétne rozhodnutia podľa druhu rýb.

3. Druhé prostredie je „veľké okrasné akvárium vodných rastlín“ s biochemickými filtrami, pieskom na dne, veľkým množstvom vodných rastlín, riasami požierajúcimi krevety a malým počtom rýb. V tomto akváriu, okrem obyčajného planktónu, musia byť všetky hlavné prvky kompletné. V skutočnosti je údržba tohto vodného ekologického veľkoplošného okrasného akvária veľmi jednoduchá, ale nedá sa posúdiť, že je kompletná. V tomto systéme je pomer rôznych prvkov nevyvážený. Keďže v nádrži je málo rýb, málo metabolických odpadov a relatívne veľa vodných rastlín a baktérií, vodný útvar je v stave „negatívnej výživy“, čo povedie k rýchlemu rastu vodných rastlín v akvária a kolaps celého systému. Musíme pravidelne strihať, aby sme odstránili odumreté listy a zhnité listy, a dbať na úpravu hustoty rastu vodných rastlín.


Tu sú zručnosti na údržbu veľkých akrylových akvárií? naučil si sa? V prípade problémov sa s nami môžete bezplatne poradiť.