Lepiaca metóda akrylových výrobkov

- 2022-04-21-

Lepenieakrylové výrobkyje veľmi kritický proces pri spracovaní akrylu. Ako ukázať jasné a transparentné vlastnosti plexiskla, odrážať hodnotu akrylových výrobkov na balenie tabaku a alkoholu a maximalizovať kvalitu a chuť akrylových výrobkov. Technológia spájania začína kľúčovú úlohu.
Priľnavosť plexisklových panelov ovplyvňujú najmä dva aspekty, jedným je použiteľnosť samotného lepidla; druhou sú schopnosti spájania.
Na domácom a zahraničnom trhu je veľa lepidiel, sú hlavne dva druhy, jedno je dvojzložkové, ako univerzálne lepidlo, epoxidová živica; druhý je jednozložkový, ako je CHCI3 (chloroform). Všeobecne povedané, dvojzložkové lepidlá sa spájajú vytvrdzovaním a jednozložkové lepidlá sú konečným odparením rozpúšťadla na dosiahnutie lepenia.
Dvojzložkové lepidlo sa vyznačuje dobrým lepiacim účinkom, bez bublín, bez bielenia a vysokou pevnosťou po nalepení. Nevýhodou je zložitosť, obtiažnosť, dlhá doba vytvrdzovania, pomalá rýchlosť a ťažko sa prispôsobujú požiadavkám sériovej výroby. Všeobecné jednozložkové lepidlo sa vyznačuje vysokou rýchlosťou a môže spĺňať technologické požiadavky hromadnej výroby. Nevýhodou je, že z lepených výrobkov sa ľahko vytvárajú bubliny, ľahko sa bielia a majú zlú odolnosť voči poveternostným vplyvom, čo priamo ovplyvňuje výkon výrobkov z plexiskla. Vonkajšia krása a kvalita výrobkov, preto pri spracovaní výrobkov z plexiskla, ako vybrať vhodné lepidlo na zlepšenie kvality a kvalityakrylové výrobkyje veľký problém, ktorý sa musí vyriešiť ako prvý v procese spájania.
Okrem toho sú veľmi dôležité aj schopnosti spájania. Tu je niekoľko bežných procesov spájania a jednoduchá analýza ich skutočných prevádzkových skúseností.
1. Tupý spoj: Umiestnite dve plexisklové dosky, ktoré je potrebné spojiť vodorovne na operačnú plošinu, zatvorte ich a na spodok nalepte pásku, pričom ponechajte medzeru nie väčšiu ako 0,3 mm na nanášanie lepidla. Pomocou injekčnej striekačky vstreknite lepidlo rovnomerne a pomaly z jednej strany do medzery, kým sa úplne nevyplní. Po úplnom vytvrdnutí pásku odstráňte.
2. Lepenie fasád: Lepenie fasád je najpoužívanejšou technológiou lepenia, ktorá je široko používaná pri výrobe rôznych plexisklových IT elektronických digitálnych zobrazovacích produktov. Najprv utrite povrch, ktorý sa má lepiť. Na dosiahnutie lepenia je najlepšie použiť hlavnú formu, aby sa lepený predmet netriasol, čo je prospešné pre zlepšenie kvality lepenia. Plexisklo dosku s hrúbkou 3mm je možné lepiť tenkými kovovými drôtikmi. Spojenie môže byť dokončené kapilárnym pôsobením. Kovové drôty je možné pred vytvrdnutím lepidla vytiahnuť, alebo na lepenie použiť lepiacu pásku a následne lepidlo. .
3. Lepenie skosenia: Lepenie skosenia musí používať 90-stupňový uhol a iné profilovanie, aby sa zabránilo posunutiu lepeného povrchu. Lepidlo by sa malo nanášať rovnomerne a pomaly. Master môže byť odstránený až po úplnom vytvrdnutí.
4. Rovinné lepenie: Rovinné lepenie je špeciálna metóda lepenia. Najskôr utrite lepivý povrch dočista a položte ho vodorovne a nalejte naň primerané množstvo lepidla. Umiestnite jednu stranu ďalšej plexisklovej dosky diagonálne do kontaktu s plexiskelnou doskou pokrytou lepidlom a potom ju rovnomerne a pomaly položte a vytlačte bubliny z jednej strany, aby ste dokončili lepenie. Lepidlo na plexisklo môže nahlodať povrch plexisklo dosky a zanechať stopy, ktoré je ťažké odstrániť. Preto môžete použiť samolepiacu pásku na ochranu častí, ktoré nie je potrebné lepiť. Mastnota, prach alebo póry zabránia rovnomernému naneseniu lepidla a zanechajú bubliny. Použitie príliš malého množstva lepidla privedie vzduch, keď sa lepidlo zmrští. Priame fúkanie spôsobí, že okraje lepeného povrchu zbelejú v dôsledku prchavosti lepidla. Vnútorná vlhkosť, teplota atď., to všetko má priamy vplyv na priľnavosť plexisklových panelov.

KINGSIGN® AKRYLsa špecializuje na všetky druhy akrylových plechov, akrylové okno, akrylový tunel, akrylovú námornú halu, akrylové akvárium, akrylový bazén, akrylové akvárium, akrylové polotovary na spracovanie, akrylové lepiace akrylové lepidlo, zakrivený akrylový plech, veľkoplošný akryl služba inštalácie plechu. podrobnosti nájdete na: 0086 13370079013 (Whatsapp/Wechat)