Získajte informácie o vlastnostiach akrylového skla

- 2022-04-25-

Akrylátové sklomá vynikajúcu funkciu indukčnej mechaniky a radí sa na popredné miesto medzi všeobecnými plastmi. Pevnosť v ťahu, ohybe a kontrakcii je vyššia ako u polyolefínov a vyššia ako u polystyrénu, polyvinylchloridu atď. a jeho odolnosť proti nárazu je nízka, ale je tiež o niečo lepšia ako polystyrén. Liata objemovo polymerizovaná polymetylmetakrylátová doska (ako je letecká doska z plexiskla) má vyššiu pevnosť v ťahu, krútenie a zmršťovanie a môže dosiahnuť úroveň technických plastov, ako je polyamid a polykarbonát.

Všeobecne povedané, pevnosť v ťahu polymetylmetakrylátu môže dosiahnuť úroveň 50-77 MPa a pevnosť v ohybe môže dosiahnuť úroveň 90-130 MPa. Horná hranica týchto funkčných údajov dosiahla alebo dokonca prekročila niektoré technické plasty. Predĺženie pri pretrhnutí je len 2%-3%, takže mechanické vlastnosti sú v podstate tvrdé a krehké plasty.

Je citlivý na vrub a pri namáhaní ľahko praskne, no zlom nie je taký ostrý a nerovný ako polystyrén a obyčajné sklo. 40 °C je sekundárna teplota prechodu, ktorá je ekvivalentná teplote, pri ktorej sa pendantná metylová skupina začína pohybovať. Ak presiahne 40°C, zlepší sa odolnosť a ťažnosť materiálu. Polymetylmetakrylát má nízku povrchovú tvrdosť a ľahko sa poškriabe.


Tepelná odolnosť polymetylmetakrylátu nie je vysoká. Hoci jeho teplota skleného prechodu dosahuje 104 °C, maximálna nepretržitá prevádzková teplota sa pohybuje medzi 65 °C a 95 °C v závislosti od podmienok obrobku a teplota tepelného skreslenia je približne 96 ° C (1,18 MPa), zmäkčenie podľa Vicata bod je asi 113

KINGSIGN® AKRYLsa špecializuje na všetky druhy akrylových plechov, akrylové okno, akrylový tunel, akrylovú námornú halu, akrylové akvárium, akrylový bazén, akrylové akvárium, akrylové polotovary na spracovanie, akrylové lepiace akrylové lepidlo, zakrivený akrylový plech, veľkorozmerný akryl služba inštalácie plechu. podrobnosti nájdete na: 0086 13370079013 (Whatsapp/Wechat)