Akrylové vlastnosti

- 2022-04-27-

Oakrylové vlastnostiako nasledujúce

1.Mechanické vlastnosti

1.1 Polymetylmetakrylát má dobré komplexné mechanické vlastnosti a radí sa na popredné miesto medzi plastmi na všeobecné použitie. Pevnosť v ťahu, ohybe a tlaku je vyššia ako u polyolefínov a vyššia ako u polystyrénu, polyvinylchloridu atď. a rázová húževnatosť je nízka. , Ale tiež o niečo lepšie ako polystyrén. Liata objemovo polymerizovaná polymetylmetakrylátová doska (ako je letecká doska z plexiskla) má vyššie mechanické vlastnosti v ťahu, ohybe a tlaku a môže dosiahnuť úroveň technických plastov, ako je polyamid a polykarbonát.
1.2 Všeobecne povedané, pevnosť v ťahu polymetylmetakrylátu môže dosiahnuť úroveň 50-77MPa a pevnosť v ohybe môže dosiahnuť úroveň 90-130MPa. Horná hranica týchto výkonnostných údajov dosiahla alebo dokonca prekročila niektoré technické plasty. Jeho predĺženie pri pretrhnutí je len
1,3 2%-3%, takže mechanické vlastnosti sú v podstate tvrdé a krehké plasty a majú vrubovú citlivosť, ktorá pri namáhaní ľahko praskne, ale lom nie je taký ostrý a nerovný ako polystyrén a bežné anorganické sklo. . 40 °C je sekundárna teplota prechodu, ktorá je ekvivalentná teplote, pri ktorej sa pendantná metylová skupina začína pohybovať. Nad 40°C sa zlepší húževnatosť a ťažnosť materiálu. Polymetylmetakrylát má nízku povrchovú tvrdosť a ľahko sa poškriabe.
1.4 Pevnosť polymetylmetakrylátu súvisí s časom namáhania a pevnosť sa s narastajúcim časom znižuje. Mechanické vlastnosti polymetylmetakrylátu (orientovaného plexiskla) po natiahnutí a orientácii sa evidentne zlepšili a zlepšila sa aj vrubová citlivosť.
1.5 Tepelná odolnosť polymetylmetakrylátu nie je vysoká. Hoci jeho teplota skleného prechodu dosahuje 104 °C, maximálna teplota pri nepretržitom používaní sa pohybuje medzi 65 °C a 95 °C v závislosti od pracovných podmienok. Teplota deformácie teplom je približne 96 °C (1,18 MPa), bod mäknutia podľa Vicata je približne 113 °C. Tepelnú odolnosť možno zlepšiť kopolymerizáciou monomérov s propylénmetakrylátom alebo etylénglykoldiesterakrylátom. Odolnosť polymetylmetakrylátu za studena je tiež nízka, s teplotou krehnutia asi 9,2 °C. Tepelná stabilita polymetylmetakrylátu je mierna, lepšia ako polyvinylchlorid a polyformaldehyd, ale nie taká dobrá ako polyolefín a polystyrén. Teplota tepelného rozkladu je o niečo vyššia ako 270 ° C a teplota prívodu je približne 160 ° C. Existuje široký rozsah teplôt spracovania taveniny.
1.6 Tepelná vodivosť a merná tepelná kapacita polymetylmetakrylátu patria medzi strednú úroveň v plastoch, ktoré sú 0,19 W/M.K resp. 1464 J/Kg.K.
2.Elektrický výkon
Pretože polymetylmetakrylát obsahuje polárne metylesterové skupiny na strane hlavného reťazca, jeho elektrické vlastnosti nie sú také dobré ako u nepolárnych plastov, ako je polyolefín a polystyrén. Polarita metylesterovej skupiny nie je príliš veľká a polymetylmetakrylát má stále dobré dielektrické a elektrické izolačné vlastnosti. Stojí za zmienku, že polymetylmetakrylát a dokonca aj celé akrylové plasty majú vynikajúcu odolnosť voči oblúku. Pri pôsobení oblúka povrch nevytvorí karbonizované vodivé dráhy a oblúkové dráhy. 20 °C je sekundárna teplota prechodu, ktorá zodpovedá teplote, pri ktorej sa začnú visiace metylesterové skupiny pohybovať. Pri teplote nižšej ako 20 °C sú závesné metylesterové skupiny v zmrazenom stave a elektrické vlastnosti materiálu sa zlepšia v porovnaní s teplotou nad 20 °C.
3.Odolnosť voči rozpúšťadlám
3.1 Polymetylmetakrylát môže odolávať relatívne zriedeným anorganickým kyselinám, ale koncentrované anorganické kyseliny môžu spôsobiť koróziu a odolnosť voči zásadám, ale teplý hydroxid sodný a hydroxid draselný môžu spôsobiť koróziu a môžu byť odolné voči soliam Je odolný voči alifatickým uhľovodíkom, nerozpustný vo vode , metanol, glycerín atď., ale môže absorbovať alkohol a napučať a spôsobiť praskanie v dôsledku napätia. Nie je odolný voči ketónom, chlórovaným uhľovodíkom a aromatickým uhľovodíkom. Jeho parameter rozpustnosti je približne 18,8 (J/CM3) 1/2 a môže byť rozpustený v mnohých chlórovaných uhľovodíkoch a aromatických uhľovodíkoch, ako je dichlóretán, trichlóretylén, chloroform, toluén atď., vinylacetát a acetón ho môžu tiež rozpustiť .
3.2 Polymetylmetakrylát má dobrú odolnosť voči plynom, ako je ozón a oxid siričitý.
4.Odolnosť voči poveternostným vplyvom
Polymetylmetakrylát má vynikajúcu odolnosť proti atmosférickému starnutiu. Po 4 rokoch testu prirodzeného starnutia má vzorka mierny pokles pevnosti v ťahu a priepustnosti svetla, mierne zožltnutie farby a zníženie odolnosti proti popraskaniu. Je zrejmé, že rázová húževnatosť sa mierne zlepšila a ostatné fyzikálne vlastnosti sa takmer nezmenili.

5.Horľavosť

Polymetylmetakrylát sa ľahko horí a jeho limitný kyslíkový index je iba 17,3.


KINGSIGN® AKRYLsa špecializuje na všetky druhy akrylových plechov, akrylové okno, akrylový tunel, akrylovú námornú halu, akrylové akvárium, akrylový bazén, akrylové akvárium, akrylové polotovary na spracovanie, akrylové lepiace akrylové lepidlo, zakrivený akrylový plech, veľkoplošný akryl služba inštalácie plechu. podrobnosti nájdete na: 0086 13370079013 (Whatsapp/Wechat)