Ako navrhnúť dobré akrylové akvárium

- 2022-05-05-

Hoci polyetylén, polypropylén,akryla fluorokarbónové plasty sú zvyčajne netoxické, najbezpečnejším základným materiálom môže byť sklo. Sklenené vlákno bolo široko používané. Ak je správne pripravený, nie je toxický. Lepidlá na utesnenie zahŕňajú epoxidovú živicu, polyvinylchlorid, silikónovú gumu (okrem niektorých farebných produktov) a neoprén. Kovy sa zvyčajne nepoužívajú, najmä v morskej vode, ktorá je vysoko korozívna. Nerezová oceľ sa však často používa kvôli jej nízkej toxicite, najmä v sladkovodných zariadeniach.

Malá nádrž na vodumôžu byť vyrobené zo skla a nosný rám so silikónovou gumou ako lepidlom sa nevyžaduje. Okrem najväčšej nádrže na vodu môže byť najpraktickejším nosným materiálom pre všetky druhy nádrží na vodu sklenené vlákno. Je ľahký a pevný, nekazí sa a dá sa ľahko spracovať do akéhokoľvek tvaru. Drevo je síce široko používané, ale podlieha skaze a jedia ho mole a treba ho chrániť. Pri stavbe veľkých akvárií je hlavným nosným materiálom železobetón vrátane špeciálne pripravených zmesí na použitie v morskej vode.

Inmoderné akváriáNádrže rôznych veľkostí a tvarov sa často dávajú dohromady, aby sa predišlo vzhľadu „škatuľky na ryby“ v niektorých starších formálnych akváriách. Trojrozmerná scenéria za vodnou nádržou vytvára ilúziu diaľky; Nádrž na vodu môže byť umiestnená v prirodzenom prostredí, alebo môže byť naplnená alebo potiahnutá skleneným vláknom, aby imitovala všetky prostredia. Moderné akvárium sa snaží ukázať prirodzené životné prostredie rôznych vystavených rýb.

Leštené ploché sklo, tvrdené leštené ploché sklo a plexisklo sú bežné priehľadné materiály. Leštené ploché sklo sa zvyčajne používa iba v malých akváriách, pretože sa rozbije na veľké kusy, keď zoslabne. Všeobecnou praxou je vybaviť veľké vodné nádrže 2 ~ 3 vrstvami tvrdeného skla. Aj keď je rozbitý, je obmedzený na jednu vrstvu skla. Plexisklo sa ľahko poškriabe, ale dá sa znova vyleštiť.

Pomocné vybavenie znádrž na voduzvyčajne obsahuje filter, vzduchové čerpadlo, svetlo, elektronický termostaticky riadený ponorný ohrievač alebo iné chladiace zariadenia. V akváriu sú vodné nádrže zvyčajne umiestnené spolu, takže môžu existovať bežné filtre a regulácie teploty. Môže obsahovať aj sterilizátor na vodu. Vo veľkých akváriách s viacerými systémami sú vnútorné zariadenia na zásobovanie vodou a odvodňovanie niekedy veľmi zložité a zahŕňajú rôzne automatické riadiace zariadenia a systémy monitorovania kvality vody. Sklenené potrubné tvarovky (napríklad potrubné tvarovky používané na nafukovanie a cirkuláciu vody v akváriu) sú drahé a krehké, preto sa používajú len vtedy, keď musí byť zaručená nízka toxicita. Široko používané sú nezvýšené PVC rúry. Niekedy sa používajú aj rúry zo sklenených vlákien a azbestové rúry potiahnuté epoxidovou živicou, ale od olovených rúr a rúr z tvrdej gumy sa upustilo. Slávky a mušle budú rásť v potrubiach pomocou morskej vody, čo bude mať za následok zanášanie. V prípade upchatých organizmov, ak sa použijú dve sady rúr a jedna sada sa používa každý druhý týždeň, je možné zabrániť rastu týchto organizmov. Po vysušení potrubia niekoľko organizmov v potrubí zomrie. Pri opätovnom použití potrubia sa tieto organizmy vyplavia.

KINGSIGN® AKRYLsa špecializuje na všetky druhy akrylových plechov, akrylové okno, akrylový tunel, akrylovú námornú halu, akrylové akvárium, akrylový bazén, akrylové akvárium, akrylové polotovary na spracovanie, akrylové lepiace akrylové lepidlo, zakrivený akrylový plech, veľkoplošný akryl služba inštalácie plechu. podrobnosti nájdete na: 0086 13370079013 (Whatsapp/Wechat)